back from the lonely island...

kille som inte är helt nöjd med att gosa in sig i rosa filtar...gastronomisk kokkonst

Idag har jag och tommy gjort en av de bästa köttfärsåserna i varhesters långa gastronomiska historia. receptet är inte alls hemligt utan följer som lyder:

Blandfärs
Hackad lök
Krossad tomat
Ketchup
Smör
Honung
Pizzakrydda
Viltkrydda
Grillkrydda
En skvätt grädde
Salt
Peppar
Timjan
Dragon
Ytterst lite Soya
Kalvfond
Stek och grill krydda
SweetChilisås

Alla mängder är tilltagna på känsla och lång erfarenhet.


Smöret brevid skall dock vara till våfflor och inte i såsen!

"Bättre att förekomma än att förekommas"
Så nu när såsen är klar är alla brudar som befinner sig på öland välkomman på middag dock ingår inte pappa tommy i middagsbjudningen!

 

 

 

//grusbarnet


gäst-bloggare 7

Heeeej alla virre-fans :) ledsen att göra er besvikna, men även denna gången är det inte allas våran snygg-virre som skriver. Guess who?! Jo, idag är det soffans tur att gästblogga, and that's me. Vet ni det att ifall man är kompis med Virre, så får man genast nya kompisar. På willys (<3) där vi båda jobbar och även har fest vareviga dag, där blir man mer omtyckt när dom märker att han tycker om en lite sådär extra, vilket alltid är kul :) Ikväll är det en fin kväll, vet ni. För ikväll umgåsas jag med mina två bästa vänner, mina två bästa BFF's i hela världen. Simon Jonsson (skräll, jag vet, men han kände det att ikväll är kvällen kommen då vi alla tre skulle träffas) och victor ewaldsson. Vi hänger lite i simmes nya, Asfina lägenhet. Myyyyyyys :) Nu får det nog räcka, men hörrni, kom ihåg att det finns fina människor här ute i världen, och ifall ni inte märkt det än, så ett tips, kom till huset jämte bion i Vetlanda, gå in genom en dörr och gå så långt som att du inte tror att man kan bo där, där går du in! Bra (: Love you <3 /Soffan - the one and only.

Dagens outfit.

Som sanna modebloggare följer här dagens outfit. Klädvalen har valts med fullaste omsorg och respekt. Vi önskar att om AW läser inlägget kan han väl skriva en kort (eller lång) kommentar om vi har en chans till romans.

Outfit 1; Victor Ewaldsson.


Ridhjälm: Hööks hästsport. (Johans garage.)
T-shirt: Pace (Lager 157.)
Jeansshorts: Levi´s. Avklippta byxor. (JC i Vetlanda.)
Assecoar: Ridspö. (Charlies häst och hund.)
Kalsonger: Vit/svart randiga. Extremt dålig passform. (H&M)
Skor: Barfota. (A lá Ernst style.)

Outfit 2; Hanna Feurst


Linne: Svart/vit randig. Divideed. (H&M.)
Byxor: Northbrook. (Stadium.)
Assecoar 1: Klocka. O.N.E (Guldfynd.)
Assecoar 2: Toffs. (Gek-ås.)
Fötter: Randiga strumpor. (Lindex.)

Så nu vet ni vilka butiker ni ska sätta alarm för imorgo så att ni hinner storfynda! Skynd att fynda är dagens motto!

"vi tycker att pålägget ska vara på smörgåsen och inte på priset" / H & V.


dejting in the dark


utsidan har större betydelse än vad vi tidigare fruktat! Det vi trodde var en myt har nu visat sig vara sant. Så se till att vara snygga därute, annars sitter ni med ganska stor sannolikhet i klistret. I mörkret kan ni vara lugna där kan mannen eller kvinnan mittemot fantisera fritt om ert utseende. Det enda som krävs av er i den sitsen är att ni presterar utifrån era personligheter. Men när ljuset sipprar igenom är inte självklarheten lika stor längre. I samma stund kan mannen/kvinnan mitt emot likaväl gå som vara kvar. Så glöm inte att vara snygga när ni ger er ut i vimmlet.

Andra lärdomar som vi tagit del av nu inatt är att ett mms kostar 500  kronor och att kanelgifflar och chips är en utomordentlig bra kombination.

som bakgrundsunderhållning står V för Vendetta, som vi ger fem av fem kanelgifflar!
hanna genom victor!


yrkesdiskussion

Hela samtalet började med att elin berättade hur hon löneförhandlat hos sin chef, efter en dag i arbetslivet!
jag: jag tycker ändå att folk inom vården borde få riktigt bra betalt.... dom räddar ju ändå liv
gustav: Jag håller med sjukvård och lärare, ja hade inte pallat med barnen en halvtimma.
gustav igen: jag skulle till och med kunna ta lite av min lön och ge till sådana yrken.


gustav "snickare"

Ljungby/slummen! Carpe Diem!


 

Ljungby är stället där de sparat in på allt vad som kallas fasad och stadens ansikte utåt. Allt detta har sparats in och kommit  invånarna tilldel. för i ljungby är alla snuskigt rika! Roccos BMW dög inte såååå han köpte en ny! Men tänk vad fyra grabbar (och stundtals en trevlig kvinna) kan ha det trevligt i dagarna tre! Helgen i ljungby uratrade i ett litet beachcamp. Hur kan man tycka att inte gifflar med hallonsås i, för 10 kr är prisvärt! Jag tycker det i alla fall.

Helgen spenderades även med att försöka lista ut vad två av gossarna jobbar med ty det var tydligen hemligt. Första tanken var ju att de tillverkade typ guld eller kärnvapen. Men tydligen skulle det va mycket tråkigare än så. Men deras chef kan vara nöjd för även om jag frågade ut dom med 1000 frågor så lyckades jag inte klura ut det. Stabil tystnadsplikt!

 

 

träningsläger dag ett:
17.30 ankomst
18.00 beachvollyboll
22.00 Mc DOnalds
ca 24 sömn

Dag 2:
9.00 uppstigning och morgon promenad
10.00 frukost
10.30 beachvollyboll
13.00 damfotboll + lunchpaus
16.00 beachvollyboll
18.00 Rocco får låg sockernivå och blir ursinnig! (på sig själv)
20.00 Tacccccofest med sombredos
21.30 Settlers
21.35 Rocco ursinnig över handelsblockad
ca 24 sömn

dag 3
9.30 uppstigning frukost
9.50 Kyrkan
12.00 Tylösand OM INTE NU SÅ NÄR???!!!!


Just helgens motto "om inte nu, så när" Myntade DP, och vid närmare eftertanke är det oerhört fint Liten modernisering av Carpe Diem. Ta till vara på tillfälen som live ger vi har bara ett jordeliv och man kan inte hela tiden hålla på att tänka....... det gör jag efter det... eller jag ska bara göra det förs..... eller näää inte ska väll jag.... ut å kör å lev livet! Carpe Diem
Väääldigt mysig helg med fina pojkar som jag saaaaknar sååå!

BTW så jobbar jag nu på världens bästa företag Willys (det och Södra Timber). Bor hos mina extra föräldrar Maggan å Dani som föder mig och nattar mig när det är dags för sömn! Kvällarna spenderas med sömn i soffan eller picknick i solen... fint som snus!


 

 

 

 

 

 

 

tack för mig, hej!
Gästbloggare FRIda

Cha cha bloggen!

Frida aka Frajday här. Påpekade till Victor med c att den har dålig uppdatering på bloggen. Då fick jag äran att gästblogga. Första gången för mig så är lite spänd :)

Jag tänkte berätta för er när jag träffade, eller snarare såg, Victor för första gången. På Gullbrannalägret 2006 fanns den en lång kille med brunt hår och röd keps. Nångång hade han bandana. Hur som helst var alla tjejer tyckte han var sååååå snygg, inklusive jag. Detta var såklart Victor Ewaldsson.

Men blyg som man var vågade man ju inte börja prata så därför kan jag bara säga att jag såg honom på Gullbrannalägret.

Förstå min förvåning när Victor och jag skulle börja läsa i samma klass på Högskolan. Jag kan väl säga att mina tonårskänslor har svalnat men det är ju alltid fint med gött kött i klassrummet!

Så där, nu är min bloggoskuld tagen och alla vet när jag fick syn på Victor för allra första gången!

Tack för mig hej!(grusbarnet tar inte ansvar för gästbloggarens inlägg)

RSS 2.0