EN dag på mossen

Idag bar det av till Dumme Mosse med friped klassen. Vi var inte jätte taggade när vi åkte dit för det regnade och vi var trötta. Vi visste här inte vilken makalöst lång vandring vi hade framför oss!

 

Regn va ingenting  som skulle stoppa NIlle denna dag! Med "Aqua Tech Adventure" Höll han sig torr hela dagen! Regnet nådde aldrig hans kropp och äventyren bemästrade han med elagans!

Förvirringen var total när vi skulle parkera våra bilar. Inte ska vi väll stå här framför tänkte vi men lärarPER hade redan tänkt ut en perfekt plan. Han tog över kommandot och visade precis var bilarna skulle parkeras utan att vi hindrade alla viktiga utryckningsfordon. "De brukar le när dom åker förbi, så det är nog okej att stå här" Per tolkade utryckningsfordonens leende med att det var okej!

"Här ska ni stå och inga men"

"Vi skulle ju samlas innan, men okej nu är ni här ialla fall"

Nille utrustades med bandet "Jag är vilse, Hjälp! Ring 0706045819" Så att om han kom vilse skulle någon kunna ringa någon som fördagen hade ansvaret för hans välbefinnande, Idag var det jag! Vi lät aldrig NIlle gå sist, utan vi hade honom under uppsikt hela resan! Men vi tar inga risker med en sådan fin person med nille!

 

Första stoppet! Hitta så många mossorter som möljigt och ta hit dom! Sedan lekte vi Burr leken! En går iväg och alla andra bestämmer en mossa som är burr mossan. Sedan får han som var iväg börja gissa vilken mossa det är som är burr mossan.

Är det björnmossan?

- Nej det är inte björnmossan

Är det Kvastmossan?

-Nej det är inte Kvastmossan

Så håller man på tills han har gissat rätt å då ropar alla burr! Per tyckte det var ett bra sätt att lära sig mossnamnen på själv ger jag leken inte mer än 2.5 av 10 grankottar.

Bloggen växer som torven på mossan. Johanna som fördagen får agera paraplymodell hade införsakkat sig ett mycket vacker paraply. Rosa med vita hjärtan på! Jag tycket det va extremt fint och blev lite avis! Johanna älskar det också som ni ser på bilden! Inköpstället är hemligt för hon vill vara ensam i jönköping med sitt rosa paraply!

Frida är glad, Medina är sur!

Här kändes färden ganska hopplös mitt ute i ingenstans på en smal väg! Men per manar på oss som en flock hästar! Gå gå gå fortare fortare! -Men per kan vi inte få vila? - Nej inte än gå gå!

Per håller en lite föreläsning mitt ute i träsket! Han var utrustad att gå överallt idag!

Stopp 2. Vi fikar och leker "kattmamman"

KATTMAMMAN 8 av 10 kottar

På vägen hem måste Johan ha öl, så vi fick i all hast svänga in på A6 systembolag! Johan hade så bråttom så han tog första bästa handikappsparkeringen. Utanför stock en gammal tant och suckade och bara skakade på huvudet! Förmodligen tänkte hon "Dagens ungdom"

Innan Johan sprang in skrek han "SE LITE HANDIKAPPAD UT" suck dagens ungdom.

Undertiden passade Bille och Nille på att planera sommarens camping semester! Nille är en riktig campare han!

nille hade en önskan om att åka till barnensgård!

 

tack för mig, hej!

 

 


Kommentarer
Postat av: Frajday

Underbart vickevire!

2010-09-10 @ 17:25:11
Postat av: Emma Rosell

Din blogg är ju helt Wunderbar! <3 :D Glöm inte att öva, för på måndag gäller det! :P

2010-09-10 @ 17:29:05
Postat av: Johanna

Bara för att du tyckte om paraplyet så mycket ska jag avslöja vart jag köpte det så vi kan matcha varandra under nästa mosspromenad :)

2010-09-10 @ 18:02:48
Postat av: Nolla Malin

Klockrent bra blogg Virre!

2010-09-10 @ 19:08:00
Postat av: Anonym

Tycker att ni blivande fritidspedagoger är dåligt rustade för regnväder.... ;)

2010-09-10 @ 19:26:45
Postat av: soffaaaaan!

Haha, Virre, du är så söt! :)

2010-09-11 @ 13:52:35
Postat av: Tollan

Härligt med dumme mosse ;)

2010-09-11 @ 19:24:56
URL: http://jagklararmigalltid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0